HONOR missie

Veel bedrijven hebben een ‘mission statement’, wij bij HONOR ook. Zo’n missie is de algemene omschrijving van de bestaansredenen, de strategie, de waarden en de normen of gedragspatronen van een organisatie. In essentie beantwoordt de missie aan een aantal basisvragen: wat willen wij, hoe willen wij dat bereiken en welke waarden en normen vinden wij belangrijk. Zal ik er op deze plek eens een persoonlijke poging toe wagen zonder in een gelikte zin te vervallen die vervolgens geduldig is op papier maar in de praktijk niet wordt waargemaakt?

Laat ik beginnen met dat ik de menselijke maat erg belangrijk vind. Veiligheid van mensen gaat over mensen, dus ook de omgang met onze relaties en onderling. Op een veelheid van vlakken bedoeld waaronder ook dit vlak, introduceerde HONOR in 2007 de leus “Veiligheid koop je niet, daar investeer je in”. Wij gaan voor oprechte interesse in onze relaties. Tevens broodnodig om in kaart te krijgen waar de bewuste en/of onbewuste veiligheidsproblematiek bij onze klanten nu zit. Veiligheid doet ons wat, ondanks dat we er ons geld mee verdienen. “Een beetje veilig bestaat niet”, een beetje dood ben je ook niet! Als mens, vader, werkgever en ondernemer wil ik ’s nachts niet wakker te hoeven liggen of/dat we onveilige adviezen en middelen hebben geleverd. “Dan die order maar niet!”.

De markt van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM-en) is bijzonder divers. Heeft u wel eens rondgekeken op de beurs A+A (Arbeitsschutz und Arbeitssicherheit), vermeend de grootste veiligheidsbeurs ter wereld, in Düsseldorf waar HONOR al vele jaren tentoonstelt? Dan heeft u wellicht ook uw ogen uitgekeken. Door de tijd heen hebben wij ons toegericht op slechts een viertal specialismen die technisch wat moeilijker zijn. Uiteindelijk hebben we een technische achtergrond van werktuigbouwkundige komaf. We vinden het gewoon niet zo leuk als er niet meer achter zit, uit te halen valt, als iedereen het kan zal maar zeggen. Daarom ontwikkelen en maken we sinds 1948 een belangrijk deel van onze producten zelf. Het is leuk om in nauw contact met onze relaties te zijn en op onze specialistische vakgebieden ècht iets voor hen te kunnen betekenen. Betekenen we gelijk ècht iets voor onszelf, in verlorengegaan Nederlands; het moet ons beklijven! Denkt u daarbij aan: complexiteit van de veiligheidsproblematiek, vooral uw (werk)situatie, technische en economische mogelijkheden en onmogelijkheden, beschikbare budgetten en wet- en regelgeving. In dat proces zullen we u proberen inzicht in onze vakgebieden te geven en leren wij (leuk!), als deskundige van ùw functie, van u! Maar aan de veiligheid doen we geen concessies. Zo zijn we in de loop der tijd wel tot een flink aantal mooie productontwikkelingen als oplossingen gekomen.

Als je de veiligheidsmogelijkheden wilt verkennen moeten alle partijen weten wat ze willen. Durven dromen over een ideale situatie betekent loslaten. Loslaten van de bestaande kaders en ideeën, van geijkte vooronderstellingen. Fris en onbevangen vooruit kijken, nieuwe paden verkennen, komen tot de kern van de zaak. Zo komen we te weten waar onze klanten naar op zoek zijn. Wij dienen dan weer te luisteren en u verder te helpen waardoor er veel nieuws tot stand komt. Ideeën voor nieuwe veiligheidsoplossingen en -diensten bijvoorbeeld. Ons open te stellen voor samenwerking. Zo’n samenwerking leidt tot innovatie, vernieuwende verbetering van uw veiligheid! Tenslotte; dit valt soms niet mee om door meerdere, verschillende mensen goed uit te laten voeren. Daar is dan wel een bepaalde kwaliteit en houding voor nodig die steeds schaarser lijkt te worden.

U weet nu wel waar ik wil dat HONOR voor staat en hoe we het met elkaar in de praktijk doen. Laat u mij weten als u dat niet zo ervaart of ideeën heeft hoe de mensen van HONOR uw wensen nog beter kunnen invullen? U kunt mij persoonlijk mailen op [link]. Pas als ik dat weet kan ik aan verbetering werken. Echt, we willen het! Overigens, als u content bent over onze aanpak vinden we het ook leuk om te vernemen.
Of nog beter, vertel het aan uw bekenden!

Jon Westerweel
directeur
jon.westerweel@honor-techniek.nl

NederlandsEnglish
© HONORope Double-Safe | Palmpolstraat 88 | 1327 CJ Almere | Postbus 60105 | 1320 AC Almere | Tel. 036 - 521 96 00 | Fax 036 - 521 96 01
Afdrukbare pagina

Horizontal Life Line System